Baggrund

Mit første computerbekendtskab var en Luxor ABC80, som jeg blev præsenteret for i 1981 under det årlige spejder-arrangement JOTA. JOTA (Jamboree On The Air) er et arrangement hvor spejdere verden over får hjælp af radioamatører til at kontakte hinanden via radiobølger og andet sjovt - i dette tilfælde fjernskriveren, som hos os i Haderslev blev simuleret af førnævnte ABC80. I nogle af de sene aftentimer satte ejeren i stedet et par primitive spil på maskinen, og min nysgerrighed blev pirret af, at spillene ikke befandt sig på "lukkede" moduler som på TV-spillet derhjemme, men i stedet på helt almindelige kassettebånd. Hvad mere var, man kunne selv få computeren til at foretage sig forskellige mærkelige ting ved hjælp af nogle kryptiske kommandoer!

Jeg tænkte ikke så meget mere over det, før jeg et par måneder efter hos bladhandleren fandt et eksemplar af elektronikbladet Ny Elektronik, hvor forsiden var prydet af ABC80'erens efterfølger ABC800. Købt! - Bladet, altså... I bladet var der en reklame for en af de første rigtige hjemmecomputere, Sinclair ZX81, og med dens pris var det pludselig lidt mere jordnært at drømme om at få en computer selv.

En hjemmecomputer var dengang mest noget, man drømte om at eje selv. De kostede uhyrlige beløb, og med lommepengene på måske 25 kroner om ugen var det ikke liiiiige..... Biblioteket havde et par mærkelige bøger stående, som på uforståeligt dansk forklarede om cigarkasser, mainframes og andre mærkelige ting. Men pludselig faldt jeg over en blå bog med titlen ABC om BASIC. Den forklarede alt om BASIC-programmering på ABC80, og i et sprog, man kunne forstå! Nu kunne jeg i det mindste lære at programmere, og det gjorde jeg så. Mine første programmer, et par "tegnefilm", sendte jeg med en af mine nogle år ældre spejderkammerater, som gik i gymnasiet - hvor de havde en ABC80. Han forliste dem, så jeg fandt aldrig ud af, om de virkede. :-(

Siden kom der flere udmærkede bøger til, jeg lærte andre dialekter og programmeringssprog, og jeg fik min første hjemmecomputer, den banebrydende Sinclair ZX Spectrum.

Jeg har arbejdet i BASIC (fra de simple dialekter i 80'erne til moderne Visual Basic), Assembler (mest på Z80, derudover lidt blandet såsom 80x86 og 8035), Pascal (både Poly-, Turbo- og Delphi), COBOL (adw), C og C++, og snuset lidt til blandt andet Forth og Java.

I skrivende stund (juli 2000) er jeg i gang med at lære mere om programmering under Linux og PalmOS.

På disse sider finder du et par af de programmer, jeg har skrevet gennem tiderne. Der er flere, men dem kan du ikke se her - hmmm, logik er en sjov ting, ikke? ;-)


Sidst opdateret 1/8-2000